• 600 svenske ulke er flyttet til Susåen

  600 svenske ulke er flyttet til Susåen

  Den hvidfinnede ferskvandsulk kan igen indtage sin plads i økosystemet og fødekæden i Susåen. Biologer fra Næstved Kommune har hentet flere hundrede fisk fra Sverige til Næstved. Operation ulk foregik …Læs mere »
 • Møde for nordiske LIFE-projekter

  Møde for nordiske LIFE-projekter

  Projektleder Sofia Kølmel holdt et oplæg om “Mere liv i Susåen” projektet ved Nordic Platform meeting 2019 som blev afholdt i Tønder. Mødet er for alle de nordiske LIFE projekter, …Læs mere »
 • Ændringsansøgningen er sendt

  Ændringsansøgningen er sendt

  Så er ændringsansøgningen send afsted til EU. Næstved Kommune har sammen 3 sjællandske kommuner (Faxe, Ringsted og Sorø) og 2 fynske kommuner (Odense og Fåborg-Midtfyn) revideret det oprindelige projekt, og …Læs mere »
 • Muslinger på Naturmødet 2019

  Muslinger på Naturmødet 2019

  Mere liv i Susåen deltog sammen med de andre danske LIFE projekter på årets Naturmøde d. 23.-25. maj. Vi havde en fælles stand hvor alle LIFE projekterne blev præsenteret. Det …Læs mere »
 • “Mere liv i Susåen” i en global kontekst

  “Mere liv i Susåen” i en global kontekst

  FN’s rapport om klodens tilstand indenfor biodiversitet, er netop blevet offentliggjort. Dette lavede TV-avisen på DR1 et indslag om den 6. maj. Her blev vores projekt med den tykskallede malermusling …Læs mere »
 • 2.000 elritser inficeret med malermuslingelarver udsættes

  2.000 elritser inficeret med malermuslingelarver udsættes

  Øvre Suså får tirsdag 30. april 2.000 nye beboere. 2.000 elritser, som er inficeret med malermuslingelarver udsættes nemlig i naturen denne dag. Det gør de for at sikre at den …Læs mere »
 • Nyt projektområde og en ny video

  Nyt projektområde og en ny video

  Vi har sammen med tegneren Ingrid Lill lavet en video, der kort beskriver projektet Mere liv i Susåen, og især hovedpersonen, den tykskallede malermusling. I løbet af foråret 2019 besøger …Læs mere »
 • Uddød fisk til Susåen

  Uddød fisk til Susåen

  300 hvidfinnede ferskvandsulke blev den 21. november hentet i Skåne og udsat i Øvre Suså ved Tybjerg. Her kan du se to indslag fra TV2-Øst fra den 21. november af fiskene, der …Læs mere »
 • Vores malermusling holder flyttedag!

  Vores malermusling holder flyttedag!

  Sidst i november 2018 traf Byrådet beslutning om ikke at gå videre med projektet i Nedre Suså. Det betyder, at alle forslagene omkring Holløse Mølle og forbindelsen mellem Torpe Kanal og …Læs mere »
 • Teknisk forundersøgelse – Nedre Suså

  Teknisk forundersøgelse – Nedre Suså

  I december 2017 fik Rambøll tildelt opgaven med at lave en ny teknisk forundersøgelse for naturgenopretningen af Nedre Suså. De tekniske forundersøgelser har været drøftet med lodsejere og interessenter og har været præsenteret …Læs mere »