• 100 borgere brugte en aften sammen med den tykskallede malermusling

  100 borgere brugte en aften sammen med den tykskallede malermusling

  Der var verdenspremiere på tegnefilmen ”Hvordan får vi mere liv i Susåen”, og der blev snakket om både pindsvineknop, ulke og kanoer, da de fire kommuner holdt informationsmøde om projektet. …Læs mere »
 • Invitation til informationsmøde

  Invitation til informationsmøde

  Kom og hør mere onsdag den 5. februar 2020 kl. 19.00-21.00. I Herlufmagle Hallen, Ravnstrupvej 1, 4160 HerlufmagleLæs mere »
 • 600 svenske ulke er flyttet til Susåen

  600 svenske ulke er flyttet til Susåen

  Den hvidfinnede ferskvandsulk kan igen indtage sin plads i økosystemet og fødekæden i Susåen. Biologer fra Næstved Kommune har hentet flere hundrede fisk fra Sverige til Næstved. Operation ulk foregik …Læs mere »
 • Møde for nordiske LIFE-projekter

  Møde for nordiske LIFE-projekter

  Projektleder Sofia Kølmel holdt et oplæg om “Mere liv i Susåen” projektet ved Nordic Platform meeting 2019 som blev afholdt i Tønder. Mødet er for alle de nordiske LIFE projekter, …Læs mere »
 • Ændringsansøgningen er sendt

  Ændringsansøgningen er sendt

  Så er ændringsansøgningen send afsted til EU. Næstved Kommune har sammen 3 sjællandske kommuner (Faxe, Ringsted og Sorø) og 2 fynske kommuner (Odense og Fåborg-Midtfyn) revideret det oprindelige projekt, og …Læs mere »
 • Muslinger på Naturmødet 2019

  Muslinger på Naturmødet 2019

  Mere liv i Susåen deltog sammen med de andre danske LIFE projekter på årets Naturmøde d. 23.-25. maj. Vi havde en fælles stand hvor alle LIFE projekterne blev præsenteret. Det …Læs mere »
 • “Mere liv i Susåen” i en global kontekst

  “Mere liv i Susåen” i en global kontekst

  FN’s rapport om klodens tilstand indenfor biodiversitet, er netop blevet offentliggjort. Dette lavede TV-avisen på DR1 et indslag om den 6. maj. Her blev vores projekt med den tykskallede malermusling …Læs mere »
 • 2.000 elritser inficeret med malermuslingelarver udsættes

  2.000 elritser inficeret med malermuslingelarver udsættes

  Øvre Suså får tirsdag 30. april 2.000 nye beboere. 2.000 elritser, som er inficeret med malermuslingelarver udsættes nemlig i naturen denne dag. Det gør de for at sikre at den …Læs mere »
 • Nyt projektområde og en ny video

  Nyt projektområde og en ny video

  Vi har sammen med tegneren Ingrid Lill lavet en video, der kort beskriver projektet Mere liv i Susåen, og især hovedpersonen, den tykskallede malermusling. I løbet af foråret 2019 besøger …Læs mere »
 • Uddød fisk til Susåen

  Uddød fisk til Susåen

  300 hvidfinnede ferskvandsulke blev den 21. november hentet i Skåne og udsat i Øvre Suså ved Tybjerg. Her kan du se to indslag fra TV2-Øst fra den 21. november af fiskene, der …Læs mere »